3 alternatieve voor natuurlijke huidverzorging

3 alternatieve voor natuurlijke huidverzorging

De beste huidverzorging is de natuurlijkste denk maar aan al die chemicaliën die in jouw verzorgingsproducten schuilen, die dingen kunnen niet goed zijn voor je gezicht. Niet alleen kunnen ze schadelijk zijn maar zijn ze ook nog eens super slecht voor het milieu.

Daarom ga ik vandaag in deze post je een aantal natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieve geven voor jouw alledaagse en favorieten make up en huidverzorging. Niet alleen is dit beter voor mens en milieu ook veel goedkoper dan dat je iedere keer weer dezelfde producten koopt. Met deze tips kun je zelf je eigen verzorgingsproducten maken wat dus veel geld kan schelen.

Ingrediënten die je moet vermijden

Het probleem met make up en verzorgingsproducten zijn de verwarrende woorden zoals naturel en ongeparfumeerd. Ook hoeft het merk dat de producten maakt niet alle ingrediënten of formules op het label te zetten omdat sommige dan als geheim ingrediënt worden gerekend, dit maakt het erg lastig als consument om de juiste keuze te maken als het gaat om de gezondheid van de klant.

De meest gevaarlijke ingrediënten zijn:

Parabenen
Dit ingrediënt kun je bijna niet ontlopen het zit in wel 70 to 90% van alle schoonheidsmiddelen en kan leiden tot borst en huidskanker. Wat dit ingrediënt ook zo schadelijk maakt is dat het erg snel in de huid wordt geabsorbeerd.

Parfum
Ondanks dat parfum tot de top 5 van allergie behoort is het in bijna alle schoonheidsmiddelen te vinden. Parfum kan leiden tot irritatie van de huid en zorgt voor huid allergieën.

Lood
Lood is een super gevaarlijk ingrediënt dat jammer genoeg in wel 61 procent van alle lipsticks te vinden is. Zelfs een kleine hoeveelheid kan erg schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid het rommelt namelijk met onze hormonen en kan het voortplantingssysteem bij zowel man als vrouw zwaar beïnvloeden.

Gezondere alternatieve

Maar gelukkig is er op deze dag en leeftijd genoeg informatie online te vinden om je eigen natuurlijke verzorgingsproducten te maken en dit hoeft niet erg lastig of duur te zijn. In dit stukje geef ik 3 alternatieve voor je favoriete alledaagse make up en verzorgingsproducten die niet alleen 100% naturel zijn maar ook milieu en geld vriendelijk zijn.

Lippenstift/ Blush
Een super makkelijk en goedkoop alternatief voor lippenstift of blush zijn rode bieten. Mijn moeder gebruikt dit al jaren en zweert er bij. Je begint met het dun snijden van de rode bieten, die laat je in de oven bakken voor 45 to 60 minuten. Blend hierna de gebakken bieten. Als het goed is heb je nu een rode bieten poeder. Mix dit met kokosolie of sheabutter. Ik vind de consistentie van sheabutter fijner omdat die wat romiger aanvoelt en dus meer op een lipstick lijkt en beter geschikt is als blush, maar als je liever een lipgloss achtige consistentie wilt bereiken raad ik aan om kokosolie te gebruiken. Doe dit vervolgens in een helder potje, en voila nu heb je een natuurlijke, zero waste en veel goedkopere versie van je favoriete lipstick of blush!

Mascara
Ik weet niet zeker of ik dit mascara kan noemen maar omdat ik er geen ander woord voor kan verzinnen rol ik hiermee. Ik ben persoonlijk niet zo’n grote fan van mascara het is lastig om te verwijderen mijn wimpers voelen keihard aan en de klontjes zijn onvermijdelijk en zien er afschuwelijk uit. Maar sinds jongs af aan gebruik ik in plaats van mascara mijn eigen versie als een wimper formule.

Ik begin met een nat wattenstaafje waarmee ik mijn wimpers ‘’borstel’’ hierdoor hou ik mijn wimpers van elkaar gescheiden wat ze langer laat lijken. Daarna gebruik ik een heel klein beetje olijfolie op een wattenstaafje dit doet ze zwart lijken, ook zit olijf olie vol met vitamine E wat geweldig is voor het groeien en versterken van je wenkbrauwen en wimpers. Hierna borstel ik mijn wimpers met een droog wattenstaafje zodat er geen druppels rond mijn ogen zitten.

Kohl (eyeliner)
Om een 100% natuurlijke kohl die je kunt gebruiken als eyeliner te maken heb je dadelpitten nodig. Deze moet je schoonmaken, verbranden, blenden dit kan in een blender als deze sterk genoeg is en dan filteren. Met het poeder dat overblijft kun je als kohl (eyeliner) gebruiken.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *