3x zo houd je je haar mooi in de zomer

3x zo houd je je haar mooi in de zomer

Trouw smeren we ons vaak in met zonnebrandcrème, maar iets wat wij maar al te vaak vergeten is onze lokken. Ons fijne haar, dat met de krachtige zon veel te verduren krijgt. Niet alleen je huid heeft namelijk bescherming en extra verzorging nodig als die wordt blootgesteld aan de zon, maar ook je haar schreeuwt om extra aandacht.

Hoe houd je je haar mooi tijdens deze periode van het haar, zodat je niet over een paar weken met een bos touw zit?

Tips voor mooi haar in de zomer

1. Was je haar met een goede shampoo

In de zomer doe je er goed aan te kiezen voor een shampoo voor normaal tot droog haar. Met al het zeewater waar je in plonst en de felle zon is de kans groot dat je haar snel droog gaat worden. Een voedende shampoo is een must, evenals het gebruik van een voedende conditioner en voor 1-2 keer in de week een goed haarmasker. Let op ingrediënten als keratine: daar gaan je lokken prachtig van glanzen.

2. Vermijd zoveel mogelijk contact met zeewater

Zeewater is niet de beste vriend van jouw mooie haar. In zeewater zit veel zout, dat veel schade kan aanrichten aan je haar. Het tast namelijk de haarschors aan: dit is de middelste laag van het haar die opgebouwd is uit keratinevezels. Vermijd dus zoveel mogelijk contact met zeewater door niet teveel met je haar in zeewater te komen. Of bescherm je haar met een hoed of een pet. En spoel je haar, als het in het zeewater is geweest, tijdens het douchen goed uit.

3. Even geen krul- en stijltang gebruiken

In de lente en zomer mogen de krul- en de stijltang ook even een pauze. Van dit soort apparaten wordt je haar alleen maar droger. Stuur ze even op een welverdiende zomervakantie.

Beeld: Wikimedia Commons

Share This

About the author