4x beautygeheimen met.. klei!

4x beautygeheimen met.. klei!

Beautygeheimen, ik ben er dol op. En dan vooral van die nieuwtjes waarvan je echt versteld staat. Of van middeltjes die je gewoon in jouw keukenkastje hebt staan. Maar deze week kwam ik toch een paar tips tegen met klei die ik echt met je moet delen. Ik stond er echt versteld van, maar na even rondspeuren op internet blijkt dat klein echt een beautygeheim in de hoogste regionen is! Lees mee…

Klei ken je waarschijnlijk, net als ik, in de vorm van een maskertje om je huid wekelijks diep mee te reinigen. Maar klei kan je op nog veel meer manieren inzetten in jouw dagelijkse beautyroutine.

Deodorant met klei

Voor iedereen die aluminium probeert te vermijden in hun anti-transpirant (aluminium kan volgens wetenschappelijk onderzoek voor borstkanker zorgen), is een kleideodorant een goede optie. Klei helpt tegen zweet en is vaak gecombineerd met antibacteriële kokosolie, baking soda en een etherische olie (zoals lavendel)of antibacteriële olie als tea tree om nare geuren tegen te gaan.  

Tanden poetsen

Iew!! Je tanden poetsen met klei geeft je dan misschien wel het gevoel alsof je modder in je mond stopt, maar de liefhebbers van natuurlijke tandpasta zeggen dat klei helpt bij het scrubben en schoonmaken van je tanden. De meeste DIY-recepten bevatten zout, etherische oliën en klei. Dit kun je kopen bij gewoon kopen bij De Tuinen en hoef je niet zelf op te graven.

Detoxen

Klei drinken of eten om te detoxen? Ja echt! Het blijkt dat het drinken en/of eten van klei helpt bij het absorberen van toxines (giftige stofjes) en dat het de toxines afvoerd worden uit je lichaam.

Haarmasker

Wanneer je klei mixt met ingrediënten zoals kokosolie, appelazijn, water en essentiële oliën, vormt het een pasta – hee wat fijn, want dit kun je weer gebruiken als een haarmasker. Het resultaat:  glanzende en gezonde lokken.

Bron: Byrdie.com Beeld: Pinterest

Share This

About the author