4x zo houd je je vakantiegevoel vast

4x zo houd je je vakantiegevoel vast

De zomervakantie is nu echt voorbij en zitten we weer allemaal in de dagelijkse realiteit. Maar hoe houd je dit fijne vakantiegevoel vast?

Het belangrijkste is om tastbare herinneringen te creëren van je vakantie, zodat je ze er even bij kunt pakken als je daar behoefte aan hebt. Met deze tips wordt het erg makkelijk! Waan je weer even op dat heerlijke strand of in dat prachtige oude stadje.

Zo behoud je je vakantiegevoel

  1. Ga naar buiten! Tijdens je vakantie ga je vaak meerdere dagen op pad en eenmaal weer terug nemen we daar amper nog de tijd en ruimte voor. Ga ook eens in je eigen stad of dorp op pad en ontdek nieuwe koffieadresjes, nieuwe eettentjes of gewoon een heerlijk ontspannend stukje om te wandelen. Doen!
  2. Fotoboeken maken we tegenwoordig massaal, maar allemaal met de digitale camera. We laten er een hoop plaatsen in een online fotoboek, laten het afdrukken en vervolgens kijk je er bijna nooit meer in. Laat gewoon weer eens ouderwets een paar foto’s afdrukken en plak ze in. Voorzie ze van leuke teksten, leuke fragmenten die een instant vakantiegevoel weer bij je oproepen.
  3. Gebruikte je op vakantie een specifieke douchegel? Neem die mee terug naar Nederland en stap ermee onder de douche op regenachtige, koude dagen. Succes verzekerd! De geur neemt je weer mee terug naar je vakantieadres en houdt je vakantiegevoel levend.
  4. Verdring niet gelijk je vakantiegevoel wat hoorde bij de afgelopen zomer, maar het is goed om alvast vooruit te kijken. Om je vakantiegevoel van nu levend te houden, doe je er goed aan om alvast vooruit te kijken naar je nieuwe vakantie. Bedenk alvast een nieuwe bestemming, lees je in, speur alvast een beetje rond op internet. Is de zomervakantie nog te ver weg voor je? Kijk dan eens naar een leuke stedentrip in de winter of een weekje wintersport in de sneeuw. Wat je ook doet, zorg dat er iets leuks in het vooruitschiet ligt.

Beeld: Wikimedia Commons

Share This

About the author