5x stijltips: zo lijk je langer

5x stijltips: zo lijk je langer

Soms maakt het niets uit dat je een beetje petite bent, maar af en toe heb je gewoon echt behoefte aan een paar extra centimeters. Met deze makkelijke stijltips maak je jezelf optisch en in het echte leven net ietsje langer. Handig!

Zo lijk (of ben) je langer

  1. Draag geen hele strakke stoffen om je heen. Kies niet voor een midi strakke kokerrok, maar kies voor hetzelfde midi-exemplaar maar dan in een A-lijn. Zorgt er optisch voor dat je net een paar centimeter langer lijkt.
  2. Hakken zijn een makkelijke optie als je langer wilt lijken. Maar heb je korte benen? Ga dan voor pumps of ander gehakt schoeisel zonder een brede band die zich om je enkel sluit. Zo lijken je benen optisch weer kleiner in plaats van veel langer. Pumps zijn een must, maar zonder frutsels en bandjes dus. En koop niet een te hoog exemplaar, je moet er nog wel op kunnen lopen.
  3. Leuk die oversized trend, maar niet echt als je klein bent uitgevallen. Mijd oversized overhemden en ga in plaats daarvan voor blouses die vallen tot op je heupen. Zo lijken je benen langer en lijk je niet alleen maar te bestaan uit een lap stof.
  4. Nog zo’n trend: de maxi-rok. Fantastisch als je boven de 1,75 bent, maar niet als je kleiner bent. Sla deze trend over en ga voor een midi- of mini-rok die wat wijder uitvalt. Zeer flatterend!
  5. Ook je tas kan je maken of breken. Kies niet voor een gigantisch exemplaar, maar eerder voor een modeste variant die wat kleiner is uitgevallen. Stijlvol en veel meer passend bij jouw figuur. Je wilt toch niet dat mensen op straat denken ‘waar gaat die tas met dat meisje naartoe?’. Juist!

Beeld: Ralph Lauren via Zalando

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *