Deze zonnebril past bij jouw vorm gezicht

Deze zonnebril past bij jouw vorm gezicht

Een trendy zonnebril kan je look maken… of breken. Zonnebrillen mogen dan een belangrijke functie hebben (je ogen en de tere huid in de oogzone beschermen), ze geven je ook een bepaalde uitstraling. Dat geldt zeker voor de modellen die deze zomer in de mode zijn. Ze zijn supermodieus en er is een overvloed aan keuze, niet in alleen in kleur maar vooral juist qua vorm. Zet het juiste model op je neus en je bent in één keer bijzonder, opvallend, trendy, excentriek of sexy.

Maar hoe vind jij de zonnebril die bij jou past?

Volg niet zomaar blindelings de trends. Een model kan supertrendy zijn, maar je niet goed staan. Of een té modieuze boodschap afgeven, waardoor het lijkt alsof je er koste wat het kost cool voor de dag wilt komen. De zonnebril die je kiest, moet niet alleen bij je uiterlijk maar ook bij je persoonlijkheid passen. Wees je bewust van de boodschap die je met een bepaald model zonnebril afgeeft. Eigenlijk zou je wanden vol brillen moeten doorpassen om de voor jou perfecte zonnebril te vinden. Als je het goede montuur te pakken hebt, zie en voel je het meteen. Helaas zijn we meestal beperkt in de keuze (en in de tijd). We moeten dus doelbewust zoeken naar de juiste bril. De volgende regels kunnen je daarbij helpen:

Let op de vorm van je gezicht Kies een bril met lijnen die tegenovergesteld zijn aan de lijnen in jouw gezicht. Dus, heb je een hoekig gezicht, dan kies je voor een ronder montuur. Heb je een wat rond gezicht, dan kies je voor een meer hoekig montuur.

Let op de kleuren Gewoonlijk maakt men onderscheid tussen ‘warme’ en ‘koude’ types (heeft niets met je persoonlijkheid te maken!). Of je een ‘warm’ of ‘koud’ type bent, wordt bepaald door je huidskleur, je kleur ogen (hoewel in mindere mate) en je haarkleur. Warme types hebben meestal een gelige of perzikachtige huidskleur, koude types hebben een huidskleur met een blauwige, roze of roodachtige ondertoon. Warme haartinten zijn goudblond, goudbruin, kastanje of bruinzwart; koude haartinten zijn asblond, zilvergrijs, blauwzwart. In het algemeen geldt dat je het beste een montuur kunt kiezen dat aansluit bij je ‘kleurtype’. Dus warme types kunnen goed ‘warm’ gekleurde monturen als goud, koper en goudbruin hebben, koude types staan koele kleuren als zwart, zilvergrijs, blauwgrijs, blauw en roze beter.

Let op de afmetingen van je neus Een grote neus vraagt om een grote zonnebril, een kleine neus vraagt om een bril die je wat hoger op je neusbrug draagt en bij voorkeur in een lichte kleur waardoor de neus langer lijkt.

Let op de grootte van je gezicht  Heb je een relatief groot gezicht, dan kun je heel goed een supersize bril hebben (het maakt je gezicht kleiner), heb je een klein gezichtje pas dan op voor te grote brillen. Foto: Rayban

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *