Dineren in een treinrestaurant

Dineren in een treinrestaurant

Heb jij ooit gedineerd in een trein? Grijp dan nu je kans en ga op culinaire ontdekkingstocht in een historische trein vanuit Amsterdam en geniet van een heerlijk diner in het eerste treinrestaurant van Nederland.

Een reis door heel Nederland in een treinrestaurant

Het Panorama Rail Restaurant is een rondreis per trein door het hart van Nederland met als startpunt Amsterdam Centraal, op loopafstand van de historische binnenstand en de cruise ship terminals. De trein voert langs karakteristieke dorpen, weidse landschappen en de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Gouda bijvoorbeeld. Ook doorkruist de trein het ‘Groene Hart’, een van Nederlands grootste natuurgebieden met de typische Hollandse polders.
De restauratierijtuigen uit de jaren zestig kennen een rijke historie en werden van oorsprong ingezet op Europese luxe reizen. Ze zijn recentelijk volledig opgeknapt. Het treinrestaurant biedt plaats aan zo’n 100 gasten en kent tafels voor 2, 4 en 6 personen. Het viergangenmenu wordt elk kwartaal speciaal ontwikkeld door koks met Michelinster. Het unieke treinrestaurant is ontwikkeld door Railpromo, een gerenommeerde aanbieder van chartervervoer per trein in Nederland en Europa.

VIP class

Uit de tijd van de Trans Europ Express Rheingold stamt ook het restauratierijtuig VIP class. Plaatsen in de VIP class kosten € 125,- per persoon inclusief het volledige dinerarrangement. Vanaf 1962 werden speciaal voor de TEE-treinen Rheingold en Rheinpfeil panoramarijtuigen ingezet om de reizigers aan boord op spectaculaire wijze van het fantastische Rijn- en Alpenlandschap te laten genieten.

Het panoramarijtuig van het Panorama Rail Restaurant was het eerste van in totaal vijf stuks. Na diverse jaren in Zwitserland, Noorwegen en Zweden kwamen de rijtuigen begin deze eeuw een voor een weer terug naar West-Europa. Slechts drie exemplaren functioneren nog, waarvan het Panorama Rail Restaurant het enige in Nederland is. Plaatsen in de Panorama class kosten € 175,- per persoon inclusief het volledige dinerarrangement.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van het Panorama Rail Restaurant.

Beeld: Panorama Rail Restaurant

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *