DIY: een verkoelend voetenbad

DIY: een verkoelend voetenbad

Met deze hitte maken onze voeten overuren. Vaak zijn ze aan het einde van de dag erg moe en voelen ze branderig aan, zeker als je dichte schoenen hebt gedragen. Draag lekker open schoenen en laat je voeten ademen. Zijn je voeten koel, dan koelt de rest van je lichaam zich ook gemakkelijker. Maar weet je wat een echte weldaad is bij voeten die moe zijn en branderig aanvoelen? Een verkoelend voetenbadje natuurlijk! Zo maak je het.

Pepermunt: voetenbad

Heb je de hele dag gestaan? Heb je veel gelopen? Of heb je gewoon last van pijnlijke voeten? Ga dan voor dit heerlijke voetenbad met pepermunt. Ben je gestresst of ben je erg moe? Neem dan een lekker voetenbad. Het is niet alleen goed voor je doorbloeding, maar ook je geest komt tot rust. Je ervaart minder spanning en stress na een voetenbadje. Je krijgt er een echte energiekick van, heerlijk als je even op een laag energiepeil zit.

Pepermunt verfrist en is een weldaad voor pijnlijke voeten die veel hebben gestaan of gelopen.

Wat heb je nodig?

    • 100 gram dode zeezout
    • water
    • 15 druppels pepermunt essentiële olie
    • of gedroogde en fijngemalen pepermunt

Zo maak je het voetenbad

Heel simpel! Het zout moet je in een maatbeker doen, pepermuntolie erover druppelen of blaadjes toevoegen en goed doorroeren. De olie moet zich goed kunnen vermengen met het zout. Voor een ontspannend pepermunt voetenbad voeg je twee tot drie eetlepels van het mengsel in een teiltje of schaal toe. Vergeet niet om een kop heet water toe te voegen en wat koeler water toe te voegen, zodat je er direct met je voetjes in kunt. En dan, ontspan… en geniet minimaal 10 minuten van deze weldaad voor je voeten en je geest.

Beeld: Wikimedia Commons

Share This

About the author