Gezichtsmaskertjes uit jouw keukenkastje

Al eerder schreef ik een DIY met gezichtsmaskertjes, maar ik ben er inmiddels verslaafd aan en plunder regelmatig de keukenkastjes voor weer een zelf gefabriceerd gezichtsmaskertje. Met wisselend succes, dat wil ik wel zeggen, maar af en toe zit er met a little help from my friends heel wat fijns tussen.

Gezichtsmaskertjes

Hier heb ik weer drie fantastische gezichtsmaskertjes voor jou bij elkaar gebracht: de eerste kan in principe voor iedere huidtype, de tweede is het fijnste als je een wat onzuivere huid hebt en de derde is weer voor ieder huidtype. Voor ieder wat wils! Handig: gebruik een oude foundation kwast om de masker aan te brengen en reinig je gezicht voordat je een van de gezichtsmaskertjes gaat aanbrengen.

Druivenmasker

Druiven bevatten veel vitamines en anti-oxidanten. Echt ideaal voor als je huid wel een oppeppertje kan gebruiken. Je hebt voor dit masker alleen pitloze druiven en bloem nodig. Voor één masker heb je 4 druiven nodig en 2 grote eetlepels bloem. Dit doe je allemaal bij elkaar in de blender. Laat het maskertje 15 minuten zitten en haal het er daarna af met lauwwarm water.

Muntmasker

Je hebt nodig: ongeveer 20 muntblaadjes, 1 theelepel honing, 1 eetlepel yoghurt, 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels havermout. Je doet alle ingrediënten in een blender en mengt het totdat het een glad papje is. Breng het masker aan op je gezicht en laat het zo’n 20 minuten zitten. Daarna spoel je het af mat lauwwarm water.

Aardbeimasker

Je hebt nodig: 2 eetlepels slagroom en ongeveer 3 aardbeien. Slagroom is heel goed voor mensen met een droge huid en aardbei is juist weer geschikt voor mensen met een wat vettere huid. Aardbei helpt zo goed tegen puistjes. Eerst doe je alle ingrediënten in een blender. Na het blenden, kan je het aanbrengen op je gezicht. Het masker laat je 20 minuten intrekken. Het masker is na 20 minuten intrekken veel roder dan aan het begin en waarschijnlijk heeft het masker een beetje op je huid geprikt.

Wat vind jij van deze gezichtsmaskertjes?

Tips: Girlscene

Foto: Cherry Blush

 

Share This

About the author