DIY: kerstmisdecoratie!

DIY: kerstmisdecoratie!

Ik ben een beetje klaar met die kant-en-klare kerstversiering. Het is allemaal zo standaard dat ik er echt inspiratieloos van wordt. Weer een kerstman, een sneeuwpop, wat engelen en een kerstdorp.. been there, done that, zo niet 2014 meer. Dat kan een stuk eigentijdser! Op internet ging ik speuren naar eigentijdse varianten en ik heb er twee gevonden die wel zo leuk zijn dat ik ze gelijk heb gemaakt… Ik deel er twee met je, de ene vond ik op Girlscene en de andere is van Beautylab’s Serena Verbon (heb de laatste wel een beetje aangepast).

DIY kerstmisdecoratie 1

Gemaakt van een kanten kleedje (vaak gebruikt als onderzetter) 

Wat heb je nodig:
– Ballon
– Lijm
– Kwast
– Kleedje

Wat moet je doen:
Blaas de ballon op tot de gewenste vorm (hoe boller hoe groter).
Smeer de ballon in met lijm en plak het kleedje er op, smeer dan het kleedje ook in met lijm. Druk dit goed aan en laat het drogen.
Als de lijm opgedroogd is kun je de ballon lekprikken en verwijderen.
En zo heb je een hippe kaarsenhouder!

DIY kerstmisdecoratie 2

kerstmis in een potje5

Christmas jars!

Hoe simpel kan het zijn? Glazen weckpotten (die kun je echt overal krijgen, ga bijvoorbeeld eens kijken bij de Xenos, Hema of de Blokker), nepsneeuw (zelfde winkeladresjes) en kleine kerstfiguurtjes. Je kunt kiezen voor kleine kerstboompjes van bijvoorbeeld De Blokker, maar dit staat je vrij, stop er wat kerstachtigs in wat jou een goed gevoel geeft! Deze DIY is heel makkelijk (en super kids proof) en snel klaar.

Wat ik ook een fantastisch toevoeging van Serena vond, is de toevoeging van het speelgoedautootje. Pak een autootje af van je kind, neefje, buurjongetje, bind er een boompje op. Nu lijkt het net alsof er een gezinnetje in de auto zit dat  een kerstboom heeft uitgezocht en nu samen terug naar huis rijdt. maak gelijk een paar weckpotten met  deze leuke sfeertafereeltjes, leuk ze eventueel nog extra op met een lichtjeskabel en zo is jouw kerst-DIY helemaal geslaagd. En ik weet zeker dat kinderen dit helemaal fantastisch vinden!

Share This

About the author