DIY lipscrub – weg met ontsierende velletjes!

DIY lipscrub – weg met ontsierende velletjes!

Bah, je hebt het vast wel eens gehad of precies op dit moment. Droge en gebarsten lippen. Jouw lippen smeken om verzorging, voeding en hydratatie. Weg met die velletjes, scrubben! Uiteraard kun je een dure lipscrub in de winkel aanschaffen, maar hoeveel leuker (en goedkoper) is het als je een lipscrub zelf maakt met spulletjes die je waarschijnlijk toch al in huis hebt..? En het werkt ook nog eens hartstikke goed! Het proberen waard zou ik zeggen..

DIY lipscrub

Een leeg potje

1 theelepel olijfolie

½ theelepel honing

2 theelepels suiker

Hoe maak je het?

  • Giet de olijfolie in een kommetje en meng hier de honing doorheen.  De olijfolie werkt vocht inbrengend en verzorgend, de honing is voedend én zorgt ervoor dat alles goed aan elkaar blijft plakken.
  • Doe de rietsuiker bij het mengsel en mix alles goed door elkaar met een lepel. De rietsuiker zorgt voor het exfoliëren en haalt alle dode huidcellen (en dus velletjes) los van je lippen.

Hoe breng je de lipscrub aan?

Breng de scrub in ronddraaiende bewegingen aan op de lippen. Scrub niet te hard, we willen onze lippen juist lekker zacht maken, niet kapot wrijven. Je kunt met je wijsvinger scrubben, maar je kunt ook een oude tandenborstel of vochtig washandje gebruiken. De olie en de honing zullen je lippen verzorgd achterlaten. Bewaar je lipscrub niet langer dan twee weken, er zitten natuurlijk helemaal geen conserveringsmiddelen, nada, in. Je kunt de scrub dagelijks gebruiken.

En zo krijg je weer een heerlijke, zachte mond, die erom vraagt om gekust te worden. De scrub werkt fantastisch. Hij werkt misschien nog wel beter dan de dure scrubs die je in de winkel kunt kopen. Je kunt natuurlijk een geurtje toevoegen als je dat lekker vindt. Dit is echt het basis’recept’, maar het staat je helemaal vrij om een extract van kaneel, vanille, of wat jij lekker vindt, toe te voegen. Zo geef je een persoonlijke touch aan jouw DIY lipscrub!

Beeld: Lip Service by Mel

Share This

About the author