DIY: voetcrème als kerstcadeautje

DIY: voetcrème als kerstcadeautje

Winter, je handen en voeten zijn er minder blij mee! Vorige week deelde ik al een ‘recept’ met je voor zelfgemaakte handcrème, nu mogen we de voetjes niet overslaan natuurlijk! Want die hebben het al zwaar genoeg gedurende het jaar en in deze koude periode helemaal. Maak deze creme lekker voor jezelf of maak hem in het groot om ook cadeau te doen aan je vriendinnen, een prachtig kerstcadeautje, toch? Koop een paar nieuwe plastic potjes (of glas, staat mooier…) en maak een prachtig etiket voor jouw zelf gefabriceerde DIY-voetcrème.

Zolea

Het recept is geïnspireerd op een tip van de Belgische blogger Zoë, een 22-jarige studente uit Gent.  Naast studeren heeft ze ook haar eigen blog, Zolea, die zich volledig toespitst op ‘green beauty’. In een poging tot consuminderen begon ze met het zelf maken van verzorgingsproducten, het liefst zo natuurlijk mogelijk. En daar hou ik ook van. Ik ben alleen niet dol op pepermunt en heb de hoeveelheden aangepast. Dus ziehier, mijn eigen creatie/variatie!

Aan de slag!

Ingrediënten:

  • 60 gram sheaboter
  • 40 gram olijfolie
  • 3 gram van jouw favoriete etherische olie
  • Steelpannetje
  • Nieuwe, schone glazen/plastic pot
  • Spatel
  • Mixer

Jouw eigen voetcrème

Zet je steelpannetje op het fornuis en vul deze met water. Zet op het vuur. Zet hier de pot met sheaboter in, je verwarmt dit potje dus au bain-marie. Laat de shea op deze manier langzaam smelten. Wanneer het een vloeibaar geheel is, haal je de pot uit het water en voeg je de olie toe. Meng de shea en de olie goed en zet het goedje in de koelkast totdat het product wat nu ontstaat is opgestijfd.

Als de crème weer hard is, dit kan even duren!, pak je de mixer boven. Klop de crème goed op tot het een fluffy geheel wordt. Voeg jouw geurolie en de druppel voedende Vitamine E olie toe. Klop alles nog eens goed door elkaar en schep de voetcrème met een spatel in een schone pot.

Beeld: Zolea

Share This

About the author