Do’s en dont’s: donkere kringen

Do’s en dont’s: donkere kringen

Iedereen heeft er wel eens last van: ongewenste donkere kringen onder de ogen. In de meeste gevallen verdwijnen ze na een nachtje slapen, maar soms gaan ze minder makkelijk weg. Wat moet je doen om donkere dingen te vermijden – en wat juist niet?

Donkere kringen

Do:

  1. Verzorg de huid rond je ogen dagelijks goed. Breng een licht beschermende crème aan, het liefste met een factor 15. De zonnefilter is een extra bescherming tegen het ontstaan van rimpels. Sla deze stap in ieder geval nooit over! Let er wel op dat je een milde crème gebruikt, het liefst met alleen zinkoxide. Heb je een gevoelige huid en je gebruikt een crème met veel bestanddelen, dan kan het zomaar zijn dat je een allergische reactie uitlokt. Voorzichtig dus!
  2. Draag je zonnebril. En ja het is nu misschien herfst, maar nog steeds kan je prima je zonnebril opdoen als er een waterig zonnetje doorbreekt. Vooral als je lichte ogen hebt is dit een must do!
  3. Verzorg je huid in de avonden met een rijker product, net als je gezicht. Als je deze vette creme ook overdag gaat gebruiken, heb je een grote kans dat de zalf erop blijft liggen en je make-up juist ziet zitten en lijntjes extra gaan opvallen. Oppassen dus!

 

Don’t:

  1. Een oogcrème kopen. Er is geen enkel onderzoek dat aantoont dat de huid rond de ogen andere ingrediënten nodig heeft dan de rest van de gezichtshuid. Goede ingrediënten tegen een droge huid, rimpels, verkleuringen en schade door het milieu die goed zijn voor je gezicht zijn ook goed voor de huid rond je ogen, aldus Journal of Cosmetic Dermatology via Paula’s Choice.
  2. Een te donkere concealer gebruiken. Ga voor concealer met een matte look onder je ogen. Kies altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur, maar ook weer niet te licht want dat flatteert ook niet.
  3. Verwachten dat je donkere kringen spontaan verdwijnen. Sorry, maar eerlijk is eerlijk, de kans dat donkere kringen helemaal verdwijnen is helaas niet altijd het geval, zeker niet als het om pigmentvlekjes gaan die door de zon zijn verschenen.

Bron: Journal of Cosmetic Dermatology via Paula’s Choice

Beeld: Pixabay

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *