Feng shui: zen in je huis

Feng shui: zen in je huis

Voel je soms dat de energie in je huis verstoord is? Dan zou het goed kunnen dat de balans tussen twee tegengestelde energieën, de yin en de yang en de Qi, de levensenergie, verstoord is. Hoe kan je met behulp van deze duizenden jaren oude filosofie je huis inrichten?

Feng Shui: rust en ruimte

Feng Shui draait om het vinden van een mooie harmonie tussen de Qi van de omgeving en de Qi van de mensen die zich in deze omgeving bevinden. Vind je deze balans, dan zal zich veel geluk en voorspoed voordoen in je leven. Besteed aandacht aan de manier waarop je ruimtes indeelt, waar je welke meubels en accessoires plaatst en met welke meubels en kleuren je omringen. Alles draait bij Feng Shui om het vinden van positieve energie, die je laat stralen in je huis en die ook effect op jou zal hebben.

De eerste en allerbelangrijkste stap van het starten met Feng Shui is opruimen en schoonmaken. Rommel is niet goed voor de levensenergie in je huis. Aan de slag dus, alle ruimtes moeten er netjes uitzien en rust uitstralen. De tweede stap is ook erg belangrijk: nu kun je het centrum van je huis gaan bepalen. Dit punt is zeer belangrijk om de juiste energie naar de verschillende ruimtes in je huis te laten stromen.

Alles draait om balans

Feng Shui gaat dus veel verder dan alleen het inrichten van ruimtes in je huis en het plaatsen van specifieke voorwerpen om de Qi te versterken. Kleuren zijn ook erg belangrijk. En je hoeft echt niet alleen te kiezen voor licht en grijs. Alles draait om balans, dus je hebt ook kleur nodig. Zo creëer je de perfecte balans.

Probeer bij het herinrichten van je huis ook rekening te houden met een kamer of een plekje voor jezelf. Zo heb je altijd een punt in huis waar je tot rust kan komen, een plek voor een momentje voor jezelf. En dat hoeft echt geen hele kamer te zijn.

Beeld: Wikimedia Commons

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *