First Lady geeft modeles in het Witte Huis

First Lady geeft modeles in het Witte Huis

First Lady Michelle Obama toverde eind vorige week het Witte Huis om tot een heus mode-walhalla. Ze organiseerde er een ‘Fashion Education Workshop’ voor zo’n 150 aspirerende modeontwerpers. Er was een flinke A-list aanwezig om de studenten de fijne kneepjes uit het vak te leren. De dag stond in het teken om de mode te vieren en om nieuwe studenten te leren wat er nodig is om het te maken in deze wereld.

Topdesigners

Zo introduceerde niemand minder dan Vogue-hoofdredactrice  Anna Wintour de First Lady van de Verenigde Staten, en designers als Diane von Furstenberg, Zac Posen, Jason Wu en Narciso Rodriguez gaven tijdens het evenement speeches over allerlei aspecten uit de mode-industrie. Je kunt het slechter treffen..! Zullen de dochters van de First Lady en Mr. President er ook bij zijn geweest?

Op de dag zelf werd er een inspirerende speech gehouden door de presidentsvrouw en er waren intieme workshops waaraan de modestudenten mee konden doen. Zac Posen leerde ze hoe stoffen gedrapeerd moesten worden over echte mannequins en Anna Wintour gaf les in mode journalistiek. Na alle bezigheden werd iedereen uitgenodigd voor een cocktail party, om gezellig bij te kletsen met de First Lady herself.

First Lady tipt passie en creativiteit

Ook Michelle zelf  deelde haar ervaringen uit de mode. Mensen denken volgens haar veel te vaak dat de mode-industrie alleen om catwalks en rode lopers draait: “De waarheid is dat de kleren die je ziet op magazine covers het eindproduct zijn van een lang, ingewikkeld en moeilijk proces. Dat heb ik geleerd door te werken met veel designers”. De First Lady tipte passie en creativiteit als de keywords uit de fashionindustrie, want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Ms. Obama droeg zelf geen ontwerp van één van de topdesigners, maar van Natalya Koval, een studente aan het New Yorkse Fashion Institute of Technology. Dan maak je pas een statement!

Foto: Instagram (@michelleobama)

 

 

 

Share This

About the author