Gaan: Origin Chocolate Event Amsterdam

Gaan: Origin Chocolate Event Amsterdam

Oktober is dé maand van de vele internationale chocolade festivals en evenementen. Van Seattle tot Londen en Parijs, chocolademakers uit de hele wereld komen er om te proeven, te ontdekken, te ontmoeten. Ook Amsterdam hoort in het rijtje van belangrijke en interessante chocoladefestivals. Aanstaande zaterdag 24 oktober komen chocolademakers uit de hele wereld naar het Koninklijk Instituut voor de Tropen voor het Origin Chocolate Event.

Origin Chocolate Event

Rood fruit en de nootachtige finish van de chocolade proeven? En combinaties ontdekken met honing, special bieren of rum? Steeds meer verdiepen we ons in de smaakverschillen tussen de vele cacaosoorten en -regio’s en de invloed van de makers op de chocolade. Van bijzondere cacao maken zij chocolade waarin vele aroma’s te proeven zijn. Deze crème de la crème van de internationale chocoladewereld is zaterdag in Amsterdam om de boeiende verhalen achter de chocolade vertellen. Hoe ziet hun chocolade werk er uit? En waar letten ze op als ze hun cacao selecteren en hun chocolades maken?

Echte experts

De Duitse chocolade-expert en auteur Georg Bernardini heeft er een boek over geschreven dat hij zal presenteren ‘Chocolate – The Reference Standard’. Er staan maar iefst 4000 chocoladereviews in die hij schreef over chocolade van 550 chocoladeproducenten uit 70 landen. Uit eigen land staat bean-to-bonbonmaker Alexandre Bellion (Chocolaterie Atelier Alexandre) in de top 25 van de wereld. Zelf ervaren hoe dat proeft? Kom dan op 24 oktober naar het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Het programma vind je op de website www.originchocolate.eu

Bron en beeld: koffieTcacao/KIT

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *