Helemaal hip: de gebreide kersttrui

Helemaal hip: de gebreide kersttrui

Wie heeft het deze kerst over een galajurk of een LBD? Deze kerst hullen wij ons allemaal in een gebreide kersttrui. Wat vorig jaar begon als een gimmick, is nu een echte modehit voor jong en oud. Je krijgt ze zelfs cadeau bij sommige loterijen!

Met de feestdagen trokken we vroeger onze mooiste outfit uit de kast, maar dit jaar laten we alle schone schijn vallen en verschijnen we zonder schaamte in een het liefst gebreide kersttrui met een klassieke printje. De foute kersttrui is al enkele decennia onnoemelijk populair. Bij het visioen van een foute kersttrui denk ik toch altijd vrijwel direct aan Bridget Jones Diary. Dé scene waarin Bridget Marc ontmoet en hij de meest fantastische fout gebreide trui aan heeft. Ja, Marc Darcy is toch wel hét boegbeeld van de foute kersttruien.

De kersttrui met printjes en teksten

Normaal ga je ‘foute’ items zo ver mogelijk uit de weg, maar voor deze klassieker maken we dit jaar opnieuw een uitzondering. Moest je vroeger verplicht tegen je zin de trui aan die oma voor je gebreid had, nu trekken we deze met liefde uit de kast. De gebreide kersttrui komt er in ontzettend veel varianten: van grappige kerstteksten tot leuke  printjes. Als er één figuurtje is dat we direct associëren met deze feestdag dan is het het rendier. Maar ook de pinguïn doet het altijd goed. Daarom trek jij deze heerlijke warme trui aan in fijne kleurtjes en een kerstfilmmarathon thuis op de bank was nog nooit zo ‘fout’ fashionable geweest.

Voor je lief en je kind

Vele merken hebben kersttruien voor zowel mannen, vrouwen als kinderen dus je kunt je hele gezin steken in een foute kersttrui. Perfecte cadeautjes voor onder de boom!

Beeld: H&M

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *