Huidverzorging: hoe het echt moet

Huidverzorging: hoe het echt moet

Iedereen heeft wel iets waar andere mensen naar kijken als ze elkaar tegenkomen. Voor de een is dit de ogen, voor de ander de benen en weer iemand anders kijkt naar je nagels. Maar er is één ding waar ze allemaal naar kijken: je huid. Eigenlijk bepaalt je huid voor het grootste gedeelte hoe gezond je eruit ziet. Iemand met een slecht verzorgde huid krijgt sneller een grauwe huid vol met rimpels.

Het is essentieel om voor jezelf te zorgen als je een stralende huid wilt. Dit gebeurt niet alleen door te douchen en af en toe een washandje over je gezicht te halen, alhoewel dit wel een goed begin is. Als je echt een mooie huid wilt hebben die jou jong houdt en waardoor je lekker in je vel zit, zul je er een beetje moeite voor moeten doen. Hier zijn een aantal tips om je alvast op weg te helpen naar die stralende huid.

1. Kies een verzorgingsproduct wat bij jou type huid past

Hoewel het misschien heel raar klinkt, heeft iedereen een ander soort huid. Bij je buurvrouw kan het vettig zijn, bij de buurman heel teder en ga zo maar door. Niet elk verzorgingsproduct is gemaakt voor alle huidtypes. Op het product zelf staat meestal voor welk type huid het geschikt is.

2. Het gezicht is kwetsbaar

De huid op je gezicht is vrij teder en kwetsbaar. Het is dus belangrijk dat het verzorgingsproduct wat je gebruikt niet te agressief is. Ook het eventuele washandje wat je gebruikt moet niet te ruw zijn. Volg de instructies op het product goed op zodat er niet te veel irritatie ontstaat voor je huid. Doe je dit niet, dan kan je de situatie erger maken in plaats van verbeteren.

3. De ogen zijn een geval apart

Het huid rondom je ogen is veel dunner dan het huid op de rest van je gezicht. Het is dan ook niet raar dat dit met speciale producten gedaan moet worden. Als je op zoek gaat naar een product voor je ogen, zorg dan dat dit specifiek vermeld staat op de verpakking. Staat dit niet op de verpakking dan kun je het risico beter niet nemen gezien de ogen zeer kwetsbaar zijn.

4. Een diepe reiniging

Natuurlijk is de buitenkant van je huid heel belangrijk om te verzorgen, maar de binnenkant van je huid is misschien nog belangrijker. Alle troep die onder de huid verstopt zit wilt op een gegeven moment zijn weg naar boven vinden en dan heb je alsnog een onzuivere huid. Probeer minimaal één keer per week de poriën diep te reinigen voor optimaal resultaat.

5. Hydrateer jezelf

Je kunt nog zo veel producten gebruiken, maar de beste reiniging komt toch echt van binnenuit. Zorg dat je voldoende drinkt op een dag om je huid gehydrateerd te houden. Probeer minimaal 1.5 liter per dag te drinken, en dan hebben we het niet over frisdrank, koffie en alcohol. Het is belangrijk dat er ook voldoende normaal water gedronken wordt. Water bevat alleen mineralen en is de beste keus als je je lichaam van binnenuit wilt reinigen.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *