Ja of nee? Een tatoeage voor twee weken

Ja of nee? Een tatoeage voor twee weken

wijfel je steeds of je nu wel of niet een tatoeage zet letten? Of over de plek? Of de grootte? Ho, stop ho, dan is dit de uitvinding waar je heel blij van gaat worden. De tatoeages van Inkbox zien eruit en voelen als een echte tattoo, maar blijven slechts twee weken zitten.

Twijfel over een tatoeage

Inkbox is opgericht door de broers Tyler en Brandon Handley, die bleven twijfelen over het nemen van een tatoeage. Eigenlijk net als zovelen! De broers ontwikkelden een tijdelijke tatoeage met inkt die echt wordt opgenomen door je huid. Maar er is een groot verschil met plaktatoeages. Vaak vervagen die al na een dag, hooguit twee, maar een tatoeage van Inkbox blijft twee weken zitten!

Schadelijk?

Hoe is dit nu mogelijk? De inkt voor een tatoeage, die van de bessen van de Genipapo verkregen is, is honderd procent natuurlijk – en dus niet schadelijk voor je huid. Hoe werkt het precies? De inkt van de tatoeage wordt opgenomen in de eerste laag van je huid, waar de inkt van een permanente tatoeage juist wordt opgenomen in de tweede laag van je huid. Deze laag exfolieert niet zoals de eerste, waardoor een echte tatoeage levenslang blijft zitten.

Dag naalden!

Zie je ook zo op tegen die enge naalden tijdens een tatoeage? Dat hoeft niet met de tatoeages van Inkbox: er komt werkelijk geen naaldje aan te pas. In principe kun je ze nog het beste vergelijken met de plaktatoeages die je als kind stoer op je arm streek. Het duurt wel even voordat de tattoo goed zichtbaar is op je huid. Plak de print op je huid en heb 15 tot 24 uur geduld. Dus het is niet instant klaar en gaan. Maar als je hem opplakt voordat je gaat slapen, kun je er al heel wat uurtjes vanaf tikken.

Naast de vele voordelen van Inkbox is er nog een groot voordeel: er is een enorme diversiteit aan afbeeldingen. Voor iedere smaak is er wel een afbeelding. Abstract? Check! Figuratief? Check.

Bron en beeld: Inkbox

Share This

About the author