Je haar zelf verven? Makkelijk!

Je haar zelf verven? Makkelijk!

Een bezoek aan de kapper is vaak best een uitgave. Wil je je haar naast het wassen en knippen ook nog in een leuk kleurtje laten verven, dan heb je al snel een rekening van boven de honderd euro als je naar een gerenommeerde kapper gaat. Zit je even krap deze maand? Met deze tips verf je je haar zelf!

Je haar verven: how to?

Verf

Bepaal eerst wat voor verf je gaat gebruiken. Kies je voor een spoeling, een kleur die een aantal wasbeurten houdt of een permanente kleuring. Ook een permanente haarkleuring is niet voor eeuwig. Je haarkleur vervaagt vaak al na tien tot twintig wasbeurten.

Kleur

Heel belangrijk: de kleur. Als je licht bent, is een hele donkere haarkleur niet een fantastisch idee, tenzij je Sneeuwwitje heet. Ben je (licht) getint? Ga dan ook niet voor een mix van blondtinten. Voor het veilige kies je een haarkleur die een of twee tonen lichter of donkerder is dan jouw eigen kleur haar.

Conditie

Hoe is je haar eraan toe? Op gezond haar staat haarverf natuurlijk het allermooiste. Is je haar echter droog en breekt het snel af? Wacht dan nog even met verven.

Een gewaarschuwd mens…

Test eerst op een kleine haarlok of de kleur naar wens is. Laat altijd vijf tot zes weken tussen het kleuren van je haar in zitten. Draag altijd een handdoek over je schouders en draag een oude stoffen haarband om je gezicht te beschermen. Verf je je haren voor het eerst? Check of je allergisch bent. Breng een beetje van de haarverf aan achter je oor en wacht 24 tot 48 uur. Geen reactie? Dan kun je de kleuring met en gerust hart gebruiken. Houd je aan de inwerktijd zoals deze op de verpakking staat aangegeven. Gebruik altijd de nabehandeling als deze bij de verf zit, je haar is je dankbaar!

Beeld: Pixabay

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *