Met liefde gemaakt: Granny’s Finest Breien

Met liefde gemaakt: Granny’s Finest Breien

Je vindt de hippe breisels van Granny’s Finest in steeds meer hippe winkels en pop-up stores. Maar het merk is meer dan alleen maar mutsen en sjaals.

Granny’s Finest organiseert handwerkclubs voor senioren, zodat ze gezamenlijk hun hobby kunnen uitoefenen om zo eenzaamheid onder ouderen te voorkomen. De producten, zoals sjaals, mutsen en handschoenen worden ontworpen door jonge creatieve talenten. Jong en oud leren zo van elkaar.

Granny’s Finest: tegen de eenzaamheid

Van de 2,6 miljoen 65+’ers in Nederland is meer dan een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. Granny’s Finest bevordert de sociale cohesie door senioren hun hobby handwerk uit te laten oefenen in groepsverband begeleid door jonge ontwerpers. Met de opbrengst van de verkochte producten worden regelmatig uitstapjes georganiseerd voor de grannies. Uitstapjes die dicht bij het merk staan en uitstapjes waar de grannies veel plezier aan beleven.

Kickstart voor jong creatief talent

Het bedrijf biedt jong creatief talent de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen op een sociale en onderscheidende wijze en daarmee hun CV en portfolio uit te breiden. Deze creatieve talenten zijn modeontwerpers, fotografen, grafisch ontwerpers, maar ook stylisten en modellen.

Lokaal en met een persoonlijke noot

Granny’s Finest is momenteel actief in vijf grote steden, namelijk Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven en in een aantal kleinere gemeentes.  “Deze muts is een juweel, zalig warm en hip, dus draag hem veel!” Elk product bevat een persoonlijke groet van de granny die het gemaakt heeft. En als dank kan de drager van het product de granny gratis een kaartje terugsturen.

Niet alleen is breien weer hip, uit steeds meer onderzoeken blijkt de positieve invloed van breien op de geest. Zo wordt in The Guardian breien vergeleken met yoga. Beide kalmeren het hart en geven een gevoel van stabiliteit en innerlijke rust. Dus misschien ook een tip voor jezelf om aan te leren als je geest van nature alle kanten opgaat…

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *