Must see: David Bowie is in het Groninger Museum

Must see: David Bowie is in het Groninger Museum

Als er een tentoonstelling is, die je in 2016 absoluut niet mag missen, dan is het David Bowie is in het Groninger Museum, samengesteld door het Victoria and Albert Museum in Londen. 

In deze ongekende multimediale ervaring zie je meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie. David Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. De tentoonstelling is op wereldtour en heeft na Londen al de steden Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs bereikt. Na Melbourne doet David Bowie is nog één keer Europa aan – in Groningen dus.

Niet alleen leuk voor Bowie-fans

De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser. De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie, die zowel leuk zijn voor de doorgewinterde fan of een nieuwkomer.

Mode en design

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “Wij zijn blij en trots dat wij deze tentoonstelling naar Nederland kunnen halen, en zo de ervaring kunnen delen met onze bezoekers. De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek. Daarnaast past het raakvlak tussen mode, design en hedendaagse kunst perfect bij het Groninger Museum”.

V&A

De tentoonstelling startte in 2013 in het Victoria en Albert Museum in Londen en was daar bijna zes maanden te zien. Het trok daar ruim 300.000 bezoekers, onder wie veel internationale sterren, zoals Debbie Harry, Dame Vivienne Westwood, Robert Redford, Anna Wintour en Kate Moss. De tentoonstelling reist via onder andere Toronto, Sao Paulo, Chicago, Parijs en Melbourne naar het Groninger Museum, wat de laatste plaats zal zijn waar David Bowie is te zien is.

David Bowie is is nog tot en met 13 maart 2016 te zien in het Groninger Museum. Tickets koop je hier.

Bron en beeld: Groninger Museum – David Bowie is (V&A) – fotograaf: Gerhard Taatgen

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *