Musthave: flared jeans

Musthave: flared jeans

Ongekend populair tijdens de catwalkshows in december vorig jaar voor dit komende seizoen: de flared jeans, in goed Nederlands de wijduitlopende broek. Combineer je flared jeans met schoenen met een enorme plateau en voeg als final touch zo’n lekkere nonchalante hoed toe. Zo ben je compleet in de stijl van de seventies gekleed! De seventies zijn helemaal terug en hoe fijn is dat? Wij zijn fan!

Combineren

Maar.. Hoe kun je een broek met wijde pijpen het beste combineren? Probeer onder de jeans altijd schoenen met een hak te dragen; hierdoor lijken je benen lang, langer, langst! Dat staat echt waanzinnig. Verder is het belangrijk dat de broek niet te lang, maar ook zeker niet te kort is. Als je uitgaat van een goede hak, is het bon ton dat de pijpen van je flared jeans net boven de grond zweven. Opletten dus tijdens het passen. Wat ook een enorm fijne combinatie is, is de combi met een nonchalant vallende, losse blouse, die je natuurlijk ook deels in je broek draagt. Is dat seventies of niet?

Skinny of flared jeans?

Als je dus binnenkort een nieuwe broek gaat kopen, aarzel dan niet en ga dit seizoen voor de super vrouwelijke flared jeans, terug van weggeweest. De skinny jeans is al jarenlang populair, maar mag nog steeds. Dus zie je een flared jeans niet zitten, no worries, dan trek je lekker jouw favoriete skinny weer aan. Want toegegeven, voor de flared jeans moet je wel een beetje lef hebben. En helemaal als je niet alleen voor het type model gaat, maar ook voor sommige prints, want ook die komen rechtstreeks uit de seventies, compleet met hysterische kleuren en printjes… Up to you! Keuze genoeg in ieder geval dit seizoen. Wat ik niet zo snel zou doen, is een gymp dragen onder een flared jeans: zonde van het effect van de jeans en je gympen vallen compleet weg!

Beeld: Forever21

 

Share This

About the author