Op reis: Storytelling Festival Amsterdam

Op reis: Storytelling Festival Amsterdam

Iedereen maakt één of meerdere bijzondere reizen in zijn leven, in zijn hoofd of fysiek. De één zijn wieg stond ver weg en hij of zij legde een lange weg af om hier een thuis te vinden. De ander werd hier geboren, maar voelde zich nooit thuis. Sommigen moesten vechten, anderen kregen het geluk in de schoot geworpen. Het Storytelling Festival Amsterdam draait dit jaar om deze verhalen.

Nationale en internationale vertellers

De nationale en internationale verteltop is aanwezig: Shonaleigh Cumbers, Nick Hennessey, Rachel Rose Reid, Eric Borrias, Nancy Wiltink, Sahand Sahebdivani, Soufiane Moussouli, Raphael Rodan, het Amsterdams Andalusisch Orkest en vele anderen.

Geboren in Nederland, maar eigenlijk Marokkaan. Of toch ook weer niet. Dit is het verhaal van Soufiane Moussouli. Hij speelt een voorstelling over zijn twee identiteiten met de titel Marok(k)anen Huilen Niet. “Er wordt altijd gezegd, je moet je aanpassen aan de maatschappij. Ik wil ook heel graag een Nederlander zijn. Maar de vraag is eerder: Krijgen wij de mogelijkheid om onze identiteit in te leveren?” Marok(k)anen huilen niet is een muzikale, grappige, persoonlijke en soms ook aangrijpende voorstelling over iemand die niet weet waar hij zich thuis voelt. Dit thema is herkenbaar voor veel mensen in Nederland. Het roep vragen op zoals: waar voel ik me thuis? Wat is er nodig om me thuis te voelen? Marok(k)anen huilen niet werd afgelopen jaar voor het Internationaal Storytelling Festival gemaakt en keert dit jaar terug, maar nu in het Engels!

Podium voor nieuwe talenten

Ook bieden we weer nieuwe talenten een podium. Op 7 en 8 november in Podium Mozaïek met het verhaal van Amsterdam West, een presentatie van het Human Library project, een voorstelling gemaakt met Said Bensellam (de ongekroonde koning van West en Amsterdammer van het jaar in 2006) en een programma waarin Sahand Sahebdivani prominente bewoners van Amsterdam West ontvangt.

Met migratie- verhalen, verteld door mensen die allemaal hun eigen reden hadden naar Nederland te komen. Zij nemen verhalen mee uit hun thuisland en voegden daar op reis nieuwe verhalen aan toe. Blijf op de hoogte: schrijf je in voor de nieuwsbrief of word onze vriend op Facebook of Twitter. Hier vind je het hele programma.

Bron en beeld: Storytelling Festival Amsterdam

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *