Stap in The Sixties in het Tropenmuseum

Stap in The Sixties in het Tropenmuseum

The Sixties – A Worldwide Happening geeft je een uniek mondiaal inkijkje in de jaren ’60. Bewonder de broek van Jimi Hendrix, de Mondriaanjurk van Yves Saint Laurent en de space look mode van Paco Rabanne. En bekijk het werk van de wereldberoemde fotografen Richard Avedon, James Barnor en Malick Sidibé.

Step into The Sixties, it’s a worldwide happening!

Als we denken aan The Sixties denken we aan Londen. The Beatles. Lang haar. Afghaanse jassen. Drugs. Liefde en meer. The Sixties spreidde haar vleugels niet alleen uit in Europa en Noord-Amerika, maar ook in Afrika en Azie. De idealen van toen hadden ook hun weerslag op de niet-westerse maatschappijen, wat tot uiting kwam in muziek, maar ook in de mode en nieuwe idealen.

The Sixties: iconen van toen

De jaren ’60 zijn nooit weggeweest. De wereld van nu bouwt voort op de iconen van toen. De tentoonstelling The Sixties laat zien hoe wereldwijde veranderingen zich vertaalden in mode, muziek, architectuur en fotografie. Een reis door de tijd aan de hand van fotografie, mode en muziek, dus verwacht geen klassieke museale setting!

Ook in Afrika was de minirok hip

De media zorgden voor wereldwijde beïnvloeding. Zo was de Black Power Movement geïnspireerd op de onafhankelijk geworden Afrikaanse landen. Jongeren reisden via de hippie trail van Amsterdam naar India en Afghanistan. De Britse minirok was ook in Thailand en Nigeria een mode-ideaal. En andersom vormden oosterse culturen een inspiratiebron voor Britse en Franse modeontwerpers.

De tentoonstelling is nog te zien tot 13 maart 2016 in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Bron en beeld: Tropenmuseum

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *