SOS: zo ziet jouw kerst make-up er perfect uit

SOS: zo ziet jouw kerst make-up er perfect uit

Help, weet je niet hoe je je nieuw aangeschafte kerst make-up moet aanbrengen? Met deze tips ben jij de ster van het (kerst)bal.

SOS: kerst make-up

1. Vermijd crèmes met SPF

Weet je van tevoren dat er veel foto’s gemaakt gaan worden en wil je daar op je best op staan? Gebruik geen producten met SPF, vooral minerale filters zorgen voor teveel glans als er met flits wordt gefotografeerd.  Breng liever iets meer foundation en concealer aan dan je gewend bent, make-up voor een foto moet echt wat dekkender worden aangebracht. Ook de oogmake-up mag donkerder zijn dan normaal. Vaak fotografeer je van verder af en dan valt een subtiele look heel vaak niet op. Geen probleem, maar als je graag wilt dat jouw oogmake-up zichtbaar is op de foto, dan moet je deze iets meer aanzetten. Breng een foundation aan die mat is of matteer deze met een matte poeder. Voelt je huid na een paar uurtjes een beetje vettig aan, dep dan jouw gezicht even af met een servetje of tissue. Smile!

2. SOS: je nepwimper schiet los

Opeens voel je een nepwimper loslaten. Of heb je zo’n ontroerend moment meegemaakt dat jouw make-up dreigt te worden verpest of breekt er een nagel af. What to do? Niet stressen, het zal vast niemand echt opvallen, het is meestal voor jezelf wel vervelend en dus wil je het probleem snel oplossen. Neem daarom altijd mee: wimperlijm (als je nepwimpers voor de gelegenheid draagt), tissues, de nagellak die je op dat moment draagt en eventueel een topcoat (ook super handig om ladders in je panty een halt toe te roepen!). Een vijl is ook onmisbaar…zomaar een paar kerst make-up tips waar je je hele leven wat aan hebt!

3. Dit zit er in jouw make-up tasje

Stop dit in je beauty bag: matterende poeder of blotting tissues, een travel size dagcrème, lipstick, zwart oogpotlood, mini-mascara, iets verzachtends voor je handen, een mini-borstel, parfumsample… en een elastiekje. Negen van de tien keer gebruik ik slechts een item, maar let’s be fair, je weet nooit waar je beland en wat je misschien nodig hebt.. een slimme meid is voorbereid met deze kerstmake-up tips!

Beeld: Max Factor Star Wars Collection

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *