Top 3 huidverzorging tips die iedereen moet kennen.

Top 3 huidverzorging tips die iedereen moet kennen.

Onze huid is het grootste menselijke orgaan dat wij bezitten. Het is daarom ook normaal dat we er goed voor willen zorgen. Maar onze huid heeft het niet bepaald makkelijk. Alledaagse dingen zoals make-up, de zon en luchtvervuiling zorgen voor enorm veel schade. Dit maakt de huid extreem gevoelig. Daarom is het nog belangrijker dat we er onze volle aandacht en zorg in steken.

Vergeet je niet in te smeren

Vele mensen onderschatten de schadelijke uv straling van de zon. De allerbelangrijkste tip voor een goede huid is het smeren van zonnebrand, ook in de winter. De zon straalt haar licht het hele jaar door en dat betekent dus ook dat de uv straling gewoon in de winter op jouw gevoelige huid neerdaalt, dus is het echt enorm belangrijk dat jij je huid goed blijft insmeren met een zonnebrand die past bij jouw huidtype.

Als je geen zonnebrand gebruikt loop je het risico van voortijdig verouderen, rimpels, zonnevlekken, een zwakker immuunsysteem, droge huid en zelfs huidkanker. Onderschat de zon daarom niet en smeer je in.

Switch de chemicaliën voor natuurlijke ingrediënten

Een val waar veel mensen in vallen is het idee dat je voor elke functie van je huidverzorging een ander type product nodig hebt, maar dat is niet waar. Het is enkel maar een verkoop manier die er voor zorgt dat je veel potjes en cremetjes koopt om je geld aftroggelen. De key in een goede skincare routine is om bij de basics te blijven en om natuurlijke ingrediënten te gebruiken, Vergis je niet al die ingrediënten aan de achterkant van jouw chique potjes en tubetjes zijn chemicaliën, Die zijn op geen enkele manier goed voor jouw huid, Het is daarom ook beter om meteen te stoppen met het gebruik van zulke ruwe stoffen op je gezicht.

Skin care routine

Een basic maar volledig reinigende routine die je kunt aanhouden is;

Scrub

Scrubben is het verwijderen van dode huidcellen door middel van het wrijven van bijvoorbeeld suiker op je gezicht. Na verwijderen van de dode cellen krijg je een nieuwe laag cellen die zorgen ervoor dat je gezicht straalt. Ik raad je aan om je scrub zelf te maken zo ben je er zeker van dat je natuurlijke ingrediënten gebruikt.

Je kunt verschillende ingrediënten gebruiken zo kun je zoals ik eerder al zei suiker met water mengen totdat je een soort pasta hebt, Maar andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld suiker met olijfolie, havervlokken met kokosolie enzovoort. Scrub je huid Maximaal 2 x per week voor normale/vette huid en 1x per week voor de gevoelige huid niet meer anders loop je het risico dat je huid geïrriteerd raakt en dat je een droge huid oploopt.

Stoom je gezicht

Het stomen van je gezicht verwijdert de toxines in je huid en helpt enorm met het verminderen van puistjes en mee eters. stoom je gezicht maximaal 1 keer in de week. Als je te veel stoomt krijg je last van een droge huid, en gek genoeg zelfs meer puistjes.

Masker

Er zijn talloze maskers te koop en soms is het een beetje overwhelmed om uit te zoeken welke nu het beste bij jou huid past. laten we het niet eens over alle onnodige (en soms zelfs schadelijke) stoffen hebben.

Een basic masker die je voor de gewone huid kunt gebruiken is bijvoorbeeld een olijfolie en honing masker. Olijfolie is rijk aan antioxidanten en vitamine E. De olijfolie zorgt er voor een goede moisturizer en vermindert tekenen van veroudering. Omdat olijfolie de poriën niet verstopt is het geschikt voor ieder huidtype. De honing is een antibacterieel product dat ideaal is voor het zuiveren van de huid.

Wash!

Was je gezichts dagelijks. Dit kun je gewoon met water doen. Het is niet nodig om een aparte gezichtszeep erbij te gebruiken maar je kunt wel bijvoorbeeld melk goed gebruiken als een toner. Breng de melk met een wattenbolletje aan op je gezicht, laat deze 15 min zitten en was het daarna van je af. Melk helpt het laten stralen van je gezicht, rimpels te voorkomen en het vermindert de acne.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *