Verbluffende modetips die ook voor jou werken

Verbluffende modetips die ook voor jou werken

Tegenwoordig lijken sommige mode-stijlen een enorme vlucht te nemen terwijl anderen stilletjes weer verdwijnen. De realiteit is dat mode vooral van persoonlijke aard is. Wat er bij de ene persoon geweldig uit ziet staat op de andere helemaal niet zo goed. Er zijn een miljoen manieren om de nieuwste trends te ontdekken en er is ontzettend veel informatie beschikbaar om je te helpen ontdekken welke trend het beste bij jou past. Hier volgen enkele verbluffende modetips die je helpen om goede keuzes te maken bij de laatste modetrends.

Het belang van accessoires

modetips - riemVerbluffende modetips gaan vaak over accessoires. Maak de juiste keuzes! Dit kan de perfecte aanvulling of update zijn van jouw outfits. Schoenen, riemen, sieraden, tassen en sjaals kunnen allemaal worden gebruikt om het uiterlijk van je outfit te veranderen. Denk aan je outfit als geheel als je je modieuze accessoires selecteert.

Jeans

Je kunt jeans met een blouse en hoge hakken goed in meer formele gelegenheden dragen maar dit zal het beste werken met zwarte jeans. Gekleurde jeans zien er beter uit met een meer casual look.

Horizontale lijnen

Voor mensen met overgewicht geldt een belangrijke regel: draag geen kleding met horizontale lijnen. Horizontale strepen accentueren de breedte van je lichaam waardoor je nog groter lijkt dan je bent. Verticale of lineaire patronen aan de andere kant verhullen juist je breedte en geven een langere indruk.

Modetips - haarEen gedurfde haarkleur tijdens de zomer, of een dramatische een tijdens de herfst, zijn mooie manieren om je outfits nog beter uit te laten komen. Zodra je je haar verft is het belangrijk om je haar goed te wassen en het te behandelen met een goede conditioner. Zo voorkom je dat de kleur gaat vervagen. Kleurstoffen zijn hard en kunnen het haar beschadigen. Zorg er ook daarom voor dat je op regelmatige basis een conditioner van goede kwaliteit gebruikt.

Stoffen

Let goed op de gebruikte stoffen als je kleding gaat kopen. Controleer altijd het label op het gebruikte materiaal van het kledingstuk. Realiseer je dat een kledingstuk uit het rek perfect kan passen maar dat betekent nog niet dat het ook nog zal passen na een paar keer wassen. Besteed je zuur verdiende geld niet aan kleding die gemakkelijk krimpt, vorm of fut verliest na aankoop.

Als je wilt dat je nieuwe kleding langer mee gaat, zorg er dan goed voor. Als je je kleding na het dragen ophangt aan een kleerhanger  dan hoef je het minder vaak te wassen.  Je kleding zal ook langer nieuw lijken als je het na het wassen ophangt om te drogen in plaats van het in de droger te doen.

Probeer niet met alle geweld je haar meer volume te geven. Dit kan je haar beschadigen en maakt het ook broos. Daarnaast moet je voorkomen dat je het haar op verschillende manieren gaat stylen. Dit zal resulteren in een nogal besluiteloze en domme look.

Make-up

modetips - cosmeticaJe make-up doos heeft geen overvloed aan make-up nodig. Gebruik een paar producten die je leuk vindt en in kleuren die passen bij het seizoen. Denk na over welke make-up je wilt dragen tijdens het werken en wat je nodig hebt als je uit gaat in de stad. Cosmetica worden na een tijdje minder zoals met zoveel producten het geval is. Make-up producten kunnen bovendien na verloop van tijd een bron van bacteriën worden die kunnen worden overgebracht naar je ogen en huid. Pas daar mee op!

Winkel met je vrienden en kies kleding uit voor hen. Soms kun je met vrienden winkelen en een aantal geweldige outfits kiezen die hen ook nog eens fantastisch staan.

Op reis

Verbluffende modetips gaan ook vaak over reizen. Maak reizen gemakkelijk door een veelzijdige selectie van kleding in neutrale kleuren mee te nemen. Deze items kunnen gemakkelijk worden gemengd en op elkaar worden afgestemd. Je hoeft je zo geen zorgen te maken over kleding die niet met elkaar matcht  en met enkele kledingstukken kan je verscheidene outfits creëren. Vergeet niet een aantal riemen en sjaals mee te nemen voor een modieuze look.

verbluffende modetips-shoppingHet gaat bij mode niet om perfectie. Ken jij iemand die werkelijk perfect is? Door wanhopig te proberen er perfect uit te zien, kan je het effect juist verminderen en lijkt het vooral ‘gekunsteld’. Je doet je best maar het is het allemaal net niet. Daartegenover, heb je echt een “probleem” met je uiterlijk, zoals de ongekamde haren, losgeknoopte kleding, of verkeerde items dan kan dit er weer voor zorgen dat het hele pakket er juist weer beter uitziet.

Ga niet achteloos mee met de algemene consensus bij mode. Hoewel een trend fantastisch kan staan op iemand dat wil nog niet zeggen dat het ook goed bij jou past. Volg je smaak, niet dat wat nu net populair is in de nieuwste modetijdschriften. Vertrouw, boven alles, op je instinct. Die zal je niet in de verkeerde richting leiden.

Sleehakken

Als je het over verbluffende modetips hebt dan horen sleehakken daar zeker ook bij. Zowel voor laarzen als voor sandalen geldt: ga voor de sleehak hakken. Ze verlengen het been en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Echter, zorg ervoor dat je ‘wedgies’ niet te dik zijn. Er moet nog wel functioneel mee te lopen zijn.

Elk moment in het jaar kan je wit dragen, of het nou de Dag van de Arbeid is of anderszins! Elke kleur is prima, zolang het maar bij je past. Als je het gevoel hebt er het beste uit te zien in wit dan draag wit! Zorg er wel voor dat de stof geschikt is voor het seizoen. Niemand die er tegenwoordig nog een punt van maakt.

Laat je niet van de wijs brengen door de wereld van fashion. Op talloze manieren kan je de mode van nu eenvoudig integreren in je dagelijkse leven. Hou de modetips in dit artikel goed in gedachten als je je stijl wilt vernieuwen.

modetips

Foto’s: Pixabay.com

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *