Zo loop je mooi op hoge hakken

Zo loop je mooi op hoge hakken

Hakken staan sexy, ze zien er vaak waanzinnig mooi uit en je voelt je direct een stuk vrouwelijker als je een paar schoenen met hakken aantrekt. Maar dan moet je er wel goed op kunnen lopen – en dat is niet altijd even makkelijk.

Hoe leer je nu om netjes te lopen op hoge hakken? Met de onderstaande tips natuurlijk! Houd in ieder geval in je gedachten dat leren lopen op hakken iets is wat je moet leren. Als je altijd op platte schoenen loopt en je verruilt een paar sneakers opeens voor een paar hakken van negen centimeter is de verandering enorm en deze gaat dan ook niet gelijk naadloos in elkaar over.

Ga oefenen!

Ga oefenen! Binnen en buiten – trek er enkele weken voor uit, het duurt echt even voordat je het echt goed onder de knie hebt. Niet zo’n held? Begin dan met sleehakken – deze zijn veel stabieler en je loopt er veel gemakkelijker op. Ga van een kleine hak steeds meer de hoogte in en eindig uiteindelijk met een stiletto. Is een stiletto toch iets te hoog gegrepen? Ga dan voor een paar hakken met een lage hak. Ben je nog niet helemaal gewend aan je hakbestaan? Zorg dan dat je altijd een paar ballerina’s bij je hebt voor het geval dat.

Neem altijd ballerina’s mee

Een belangrijke tip: draag niet iedere dag hoge hakken, verwissel ze ook eens voor een plat paar. En calculeer van tevoren hoeveel je moet lopen op je hakken. Ben je bang dat je de afstand niet gaat redden op je nieuwe paar van negen centimeter hoog? Overweeg dan een paar met een lagere hak aan te trekken. Of stop opnieuw voor de zekerheid een paar ballerina’s in je tas zodat je moeiteloos kan switchen.

Beeld: Pixabay

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *