Zwarte eyeliner: must wear!

Zwarte eyeliner: must wear!

Veel vrouwen zweren bij zwarte eyeliner: en terecht. Een lijntje langs je oogleden geeft je ogen direct meer uitdrukking, tenminste als je het goed doet. Hier zijn onze tips zodat jij net zo’n mooi lijntje boven je ogen krijgt als Adele in haar nieuwe clip.

Tips voor het aanbrengen van zwarte eyeliner

  • In het dagelijks leven kun je met een zwart lijntje langs je bovenste wimpers volstaan. Zorg ervoor dat dit lijntje je ogen langer maakt. Trek het dus bij de buitenste ooghoeken wat door. En laat het lijntje NOOIT naar beneden lopen. Dat staat triest en accentueert bovendien eventuele neerwaartse lijnen (uhm… afhangende oogleden). Ben je ervaren, gebruik dan een natte eyeliner. Ben je niet zo handig in het aanbrengen van make-up, begin dan met een oogpotlood. Zet wat stippeltjes langs je wimpers en maak er dan met behulp van een kwastje een lijntje van.

 

  • Een fijn lijntje oogt natuurlijk, een dikke lijn met zwarte eyeliner wordt al snel echt make-up en is wat agressiever.

 

  • Voor een glamour look kun je eyeliner ook onder je ogen aanbrengen. Ook hier is het weer belangrijk dat je je ogen de juiste vorm geeft. Maak je ogen lang en amandelvormig. Voor een klassieke look laat je de lijntjes van onder en boven in de bovenste ooghoeken op elkaar aansluiten.

 

  • Voor een dramatische oogopslag breng je zowel langs je bovenste en onderste wimpers een lijntje aan en completeer je de look met zwarte oogschaduw op het bewegende gedeelte van je oogleden. Je creëert hiermee moderne smokey eyes. Dit is een look die je tegenwoordig veel in de bladen en op de catwalks ziet.

 

  • Voor een zwoele jaren ’60 look gebruik je een natte, zwarte eyeliner en laat je het lijntje vanaf halverwege de oogleden tot aan de buitenste ooghoeken steeds breder worden. Ook hier is het belangrijk dat de lijn omhoog loopt. Gebruik heerlijk veel mascara.

Beeld: Pixabay

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *